Розсилка новин
УКРАЇНА ВОРОНІЗЬКА СЕЛИЩНА РАДА ШОСТКИНСЬКОГО РАЙОНУ СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ РІШЕННЯ
Керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про захист населення від інфекційних хвороб», Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», з метою профілактики гострих респіраторно-вірусних інфекцій та запобігання поширенню на території селищної ради коронавірусу COVID-19:
Можуть бути використані дезінфекційні засоби, що включено до «Державного реєстру дезінфекційних засобів»: Жавілар Плюс, Бланидас 300, Жавілар ефект, Санідез, Дезтаб (таблетовані форми- 1 таблетка на 10л води), Еконорм Дез Хлор (форма виписку - порошок).
Селищний голова В.Ю.Ястребов
Додаток № 1 Рекомендації для закладів роздрібної торгівлі Керівники/власники, посадові особи закладів роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської і страхової діяльності незалежно від їх підпорядкування і форми власності, мають вжити низку профілактичних та протиепідемічних заходів для недопущення виникнення та поширення випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19: • забезпечити наявність споживачів у торгівельному приміщенні із розрахунку 1 відвідувач на 1 облаштоване робоче місце та заходи щодо дотримання санітарних норм, зокрема, інформувати відвідувачів про доцільність знаходження у торгівельних приміщеннях у засобах індивідуального захисту (медичних масках); • забезпечити дотримання відстані не менше 1,5 метра між відвідувачами із встановлення спеціальних позначок (відміток, ліній тощо), які очікують дозволу на вхід до торгівельних приміщень та у чергах до кас; • не здійснювати продаж незахищених продуктів харчування (дозволяти до продажу лише фасовані продукти та продукти в упаковці виробника); • проводити роз’яснювальну роботу з персоналом щодо індивідуальних заходів профілактики та реагування на виявлення симптомів серед працівників; • забезпечити працівників, які мають найбільший контакт із відвідувачами, засобами індивідуального захисту (з розрахунку 1 медична маска на 3 години роботи на особу та 1 флакон (100 мл) спиртовмісного антисептика на 1 особу на зміну (до 12 годин), захисними рукавичками, провести відповідне навчання з використання та знешкодження відпрацьованих масок, серветок, рукавичок та встановити відповідний контроль за дотриманням правил); • забезпечити дотримання дистанції працівниками, які мають найбільший контакт із відвідувачами, на відстань як мінімум 1,5 метра, або встановити захисні екрани для захисту працівників; • збільшити кратність (не рідше 2-х разів на добу) проведення дезінфекційних заходів (вологі прибирання з використанням дезінфікуючих засобів у приміщеннях, особливо в місцях найбільшого контакту з поверхнями – ручки дверей, стійки, торговельне обладнання, місця сидіння, раковини, тощо); • дотримуватися нормативних показників мікроклімату, температури, вологості повітря та проводити наскрізне провітрювання приміщень; • забезпечити проведення щоденної термометрії всіх працівників, не допускати до роботи осіб із ознаками інфекційного захворювання, проводити знезараження термометрів 70% розчином спирту; • забезпечити необхідні умови для дотримання працівниками правил особистої гігієни (рукомийники, мило, антисептики, одноразові рушники, серветки, контейнери для їх утилізації тощо); • забезпечити заклади необхідними засобами та обладнанням (термометрами, дезінфекційними та антисептичними засобами, засобами особистої гігієни та індивідуального захисту тощо). • забезпечити наявність у доступному для споживачів місці спиртовмісних антисептиків для вільного і безкоштовного використання персоналом та відвідувачами. * Якщо Ви помітили помилку, виділіть її в тексті та натисніть [Ctrl] + [Enter].
|